Ga naar hoofdinhoud
Museum de Lakenhal: gratis dag ivm Leids Ontzet
Datum 03-10-2023 Tijd 11:00 - 12:00

Beleef het Leiden dat op 3 oktober 1574 door de Geuzen werd bevrijd

Leiden houdt van geschiedenis en Leidenaren zijn trots op het verleden van hun eigen stad. Het is dan ook al jarenlang traditie dat vele Leidenaren op 3 oktober Museum De Lakenhal bezoeken om de tastbare herinneringen aan Leidens Beleg en Ontzet te bekijken. En dat kan gelukkig ook in 2023! Kom -tussen alle festiviteiten in de stad door- topstukken als De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff van Matthijs van Bree, de hedendaagse interpretatie van Erwin Olaf, de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en het Lanckaert-tapijt bewonderen.

Als onderdeel van de traditionele feestelijkheden in de stad – de kermis, de optocht, het eten van haring en wittebrood en natuurlijk hutspot – stellen we het museum van 10.00 tot 13.00 uur gratis open.

Er is die hele ochtend een NGT- rondleider aanwezig die je meer over deze belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis kan vertellen. En gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen in ons Open Atelier de hele ochtend terecht voor een inloopworkshop waarin je met de bekende hutspot ingrediënten je eigen kunstwerk maakt!

Gratis toegang en geen entreeticket of reservering nodig (houd er wel rekening mee dat parkeergelegenheid in nabijheid museum op dat moment beperkt is i.v.m. 3 Oktober Kermis).

Back To Top
Naar de inhoud springen