Ga naar hoofdinhoud
Van Gogh Museum: NGT-rondleidingen 'Vincent op Vrijdag'
Datum 30-06-2023 Tijd 19:00 - 23:00

De rondleidingen zijn om 20:15 en 21:30. De rondleiding gaat langs de Auvers tentoonstelling, waar we kijken naar de werken die Van Gogh maakte in zijn laatste maanden.
Nadat we in ruim een halfuur door de tentoonstelling heen zijn gegaan, pakken we nog één programmaonderdeel mee van de avond. In de eerste rondleiding is dit een dansperformance van Oliver Wagstaff.

Oliver Wagstaff is een danser die is begonnen als skateboarder. Altijd zoekende naar spanning en adrenaline, vertaalt Oliver deze zoektocht naar spannende breakdance, gecombineerd met moderne dans en nog veel meer. De dans speelt zich midden in de rietveldhal af, en bezoekers kunnen om Oliver heen staan om de dans te zien.

Na deze performance kan iedereen die aan de rondleiding heeft deelgenomen nog een workshop ecoprinting doen. Over de workshop:
Ecoprinting is een printtechniek waarbij je verzamelde elementen uit de natuur een tweede leven geeft door deze af te drukken op textiel of papier. Je kunt verschillende composities maken, collages maken en textiel bedrukken. De enige benodigdheden zijn een hamertje, bloemen, bladeren of bedrukt papier en een canvas om op af te drukken. Omdat Van Gogh zich meermaals lieten inspireren door de landschappen en natuur om zich heen zouden wij dit ook willen meenemen als thema voor de workshops. Daarnaast zijn er een aantal schilderijen van bloemen in de tentoonstelling te zien.

De tweede rondleiding start ook in de Auvers tentoonstelling. Hierna gaat de rondleiding direct door naar de workshop.

Museumgids: Maaike Ferf Jentink

Bekijk de website voor algemene informatie over Vincent op Vrijdag en het bestellen van tickets: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/bezoek/agenda-en-activiteiten/vincent-op-vrijdag

Back To Top
Ga naar de inhoud