skip to Main Content

Nynke Feenstra

Coördinator Musea in Gebaren

In 2013 kwam ik als horende voor het eerst in aanraking met dovencultuur en de Nederlandse Gebarentaal. Ik was enorm onder de indruk van de gebarentaal, dovencultuur en de hechte dovengemeenschap. Tegelijkertijd schrok ik van de ontoegankelijkheid van de samenleving voor doven en slechthorenden. Sindsdien zet ik mij in voor het creëren van een samenleving waarin iedereen zich autonoom en vrij kan bewegen. In 2014 ontmoette ik Roos, zo ben ik betrokken geraakt bij IN Gebaren.

Martine Wattel

Coördinator Familie in Gebaren

Ik ben een optimist en doorzetter die mensen graag met elkaar verbindt. Ik geloof dat het leven het doel heeft om van elkaar te leren. Als doof geboren en opgegroeid in de doven- en horende gemeenschap, heb ik gezien hoe waardevol het is om elkaar te inspireren. Ik functioneer hierbij graag als bruggenbouwer. Met Roos ben ik in 2014 parttime begonnen met ondernemen naast mijn vaste baan als docent dovencultuur op de Hogeschool Utrecht.

Roos Wattel

Directeur + Coördinator Identiteit in Gebaren & Gezond in Gebaren

Ik ben een ambitieuze doener met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Opgegroeid in zowel de dove als horende gemeenschap zag ik de verschillen, maar ook de overeenkomsten. We zijn allemaal mensen. Ik vind het erg belangrijk dat dove mensen een gelijkwaardige positie hebben in de samenleving. Mede daarom ben ik in 2014 begonnen met ondernemen. Met IN Gebaren wil ik bijdragen aan een samenleving voor gebarentalige doven en slechthorenden waar ze zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.

Jos de Winde

Office management

Goedlachs, vriendelijk, empathisch, samenwerkend, kritisch. Met deze eigenschappen in mijn aard ondersteun ik het team van de stichting. Doof geboren, maar opgegroeid in de horende wereld, kan ik zeggen dat ik met beide kanten kan werken. Aan den lijve ondervinden hoe het is om niet gelijkwaardig of volwaardig bezien te worden, geeft mij net dat beetje meer om samen met het team van IN Gebaren te streven naar bewustzijn in de samenleving over toegankelijkheid en inclusie.

Tascha Kruzdlo

coördinator Familie in Gebaren

Ik ben open, sociaal en nieuwsgierig. Ik ben horend geboren, daarna slechthorend geworden en op latere leeftijd doof geworden. Ik ben opgegroeid zonder gebarentaal en veel moeten uitzoeken met betrekking tot mijn identiteit. Nederlands gesproken taal is mijn moedertaal, vanaf mijn vijfentwintigste is de Nederlandse Gebarentaal mijn voorkeurstaal. Door gebarentaal voel ik mij compleet. Gebarentaal heeft mij geholpen bij het vinden van mijn identiteit. Vanuit mijn stichting Oorigineel organiseren we activiteiten voor dove, slechthorende en CODA kinderen. Ik wil graag kinderen en ouders een stevige basis bieden. Daarom werk ik nu samen met Familie in Gebaren.

Back To Top Skip to content