Ga naar hoofdinhoud

Doel

Identiteit in Gebaren creëert een platform voor gebarentalige doven en slechthorenden om samen hun dove identiteit te onderzoeken en te ontdekken. Wat is dovencultuur? Wat is dovengeschiedenis? Waar lopen doven tegenaan in de samenleving? Wat is onze Deafhood? Hoe zit het met de Nederlandse Gebarentaal en de onderdrukkingsgeschiedenis ervan? We bespreken thema’s als audisme/validisme, bondgenootschap, culturele toe-eigening, horende privileges en de krabbenmand theorie binnen de dovengemeenschap.

Identiteit in Gebaren is een veilige omgeving en een ontmoetingsplek voor doven die een sterkere en gelijkwaardigere positie in de samenleving willen innemen. Identiteit in Gebaren enthousiasmeert om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling en kennis te maken met de mogelijkheden om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Het identiteit in Gebaren programma vergroot je persoonlijk leiderschap en geeft jou handvatten om een goede samenwerking aan te gaan met zowel dove als horende mensen. Dit draagt bij aan het verbeteren van de positie van dove mensen in de samenleving.

Met het Identiteit in Gebaren jaarprogramma volg je tien workshops waarin je alle kennis en tools leert die jou versterken als dove en gebarentalige persoon. Alle workshops zijn op zaterdagen. Fysieke bijeenkomsten duren van 9.30-12.30 uur. Online van 10.00-12.00 uur.

De workshops hebben een vaste host:
September, maart, april, mei, juni en juli – Roos & Martine Wattel.
Oktober, november, januari, februari – Linde Terpstra.

De werkgroepleden van Identiteit in Gebaren zijn betrokken bij de workshops en geven deze mede vorm. De werkgroepleden zijn: Azra Kopic, Jarzhinio Curiel, Nimo Hersi, Caroline Smits, Maaike Ferf Jentink, Linde Terpstra.

De voertaal van de workshops is Nederlandse Gebarentaal. De meeste gastsprekers zijn zelf doof. Bij horende gastsprekers verzorgen wij een tolk NGT. Indien je een tolk NmG of een schrijftolk wenst, geef dit bij aanmelding bij ons door.

De bijeenkomsten zijn afwisselend online en fysiek. Indien je echter niet op locatie kunt komen (midden in het land), kun je de bijeenkomst ook online volgen via een livestream.

Kosten: €175,- voor alle workshops, inclusief handouts, opdrachten en oefenmateriaal. Inclusief benodigde tolken. Inclusief koffie + thee + versnaperingen op locatie. Inclusief feestelijke afsluitende borrel. Voor een losse workshop betaal je €19,-. Hiermee bespaar je dus €15,- als je meedoet aan het jaarprogramma.

Leden van Dovenschap krijgen €35,- extra korting op het jaarprogramma, je betaalt dan €140,- ipv. €175,-. Voor een losse workshop krijg je als lid van Dovenschap ook korting: €5,- per workshop!

Dovenschap ondersteunt Identiteit in Gebaren en namens Dovenschap zal Azra Kopic elke bijeenkomst aanwezig zijn.

Back To Top
Ga naar de inhoud