Ga naar hoofdinhoud

Donderdag 30 mei 19.30-21.00 geven wij een GRATIS online workshop over de rijkdom van tweetalig opvoeden in NGT-NL tijdens de Fodok informatieavond.
Aanmelden voor 28 mei op infoavonden@fodok.nl

De workshop:

Als je als horende ouder opeens een doof kindje krijgt komt er veel op je af. Vanuit de medische wereld krijg je heel veel informatie over gehoorhulpmiddelen. Vaak moet je als ouder zoeken naar informatie over NGT en dovencultuur, of ben je al zo overweldigd met alle informatie dat je daar niet naar op zoek gaat.

Als ouder maak je belangrijke keuzes voor je kind. Je wilt het allerbeste voor je kind. Het is dan belangrijk om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt voor een volledige beeldvorming.

Familie in Gebaren ondersteunt ouders met dove en slechthorende kinderen met tweetalige opvoeding in NGT-NL en het informeren over dovencultuur. Er is vaak onduidelijkheid over wat tweetaligheid in NGT-NL nou precies is. Tijdens deze informatieavond geven we je een brede beeld mee van het maatschappelijke perspectief op doofheid en NGT en hoe dit invloed heeft op de keuzes die ouders maken. We geven je informatie over tweetalig opvoeden in NGT-NL en geven je tips mee hoe dit te realiseren. We willen je graag laten zien wat de rijkdom hiervan is!

Het doel van deze avond is jou meer kennis mee te geven over dovencultuur en NGT en hoe je dat kan integreren in het opvoeden van je dove/slechthorende kind. We zijn ook erg benieuwd naar jouw ervaringen in de trajecten die je hebt doorlopen met je kind. Er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Zien we je op 30 mei?

Aanmelden voor 28 mei op infoavonden@fodok.nl

#FamilieinGebaren #oudersvandovekinderen #fodok #tweetaligopvoeden #gebarentaal

Back To Top
Ga naar de inhoud