Ga naar hoofdinhoud

Hoera! Museum Voorlinden, een museum dat al lange tijd op ons wensenlijstje stond om mee samen te werken, heeft zich nu ook bij Musea in Gebaren aangesloten. Vanaf 20 juli 2024 starten zij met rondleidingen in NGT in hun museum voor hedendaagse kunst. Wat ons betreft is Voorlinden een must see voor liefhebbers van moderne kunst, dus we zijn heel blij dat het museum met deze rondleidingen nog toegankelijker wordt voor dove en slechthorende cultuurliefhebbers.

Rondleidingen voor dove en horende bezoekers
Voorlinden biedt rondleidingen in NGT aan door de tentoonstelling van Ron Mueck. Ron Mueck is een kunstenaar die bekend is geworden om zijn enorm realistische sculpturen en zijn spel met schaalvergroting en -verkleining. Al zijn werken lijken levensecht, wat een bezoek aan deze tentoonstelling tot een bijzondere ervaring maakt. Onze dove rondleider neemt je graag mee door de wereld van deze Australische kunstenaar. Vrienden en familieleden die NGT niet machtig zijn kunnen ook mee. De rondleiding wordt namelijk vertaald naar gesproken Nederlands door een tolk NGT-NL.

Meer over museum Voorlinden
Museum Voorlinden verbindt mensen, kunst, natuur en architectuur. Het museum richt zich op moderne en hedendaagse kunst, in en buiten het eigen gebouw. In museum Voorlinden krijgt deze kunst betekenis voor een breed samengesteld (inter)nationaal publiek. Het museum wil graag een ontmoetingsplaats te zijn waar mensen graag willen verblijven. Het is een oase van rust in de drukke Randstad, waar mensen zich kunnen verwonderen en laten verrassen. In de manier van presenteren en het benaderen van de bezoekers staat de totaalbelevenis van kunst, natuur en architectuur centraal.

Praktische informatie
Een rondleiding in NGT kost 8,50 euro, exclusief entreeticket. Hier koop je jouw ticket voor de NGT-rondleiding. Voor de tentoonstelling van Ron Mueck heb je óók een entreeticket met starttijd nodig. Die kun je hier online kopen. In totaal is er per rondleiding plek voor maximaal 15 personen.

Taal: Nederlandse Gebarentaal met tolk naar gesproken Nederlands
Tijdstip: van 13.30 tot 15.00 uur
Wanneer:
• 20 juli
• 24 augustus
• 19 oktober

Back To Top
Ga naar de inhoud