Ga naar hoofdinhoud

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de oprichting van stichting IN Gebaren. IN Gebaren is een voortzetting van Wat Telt! in een nieuwe vorm.

Directeur Roos Wattel begon in 2014 met haar éénmanszaak Wat Telt! met als doel bij te dragen aan toegankelijkheid en inclusie van doven en slechthorenden in Nederland. In 2015 richtte ze samen met Martine Wattel en Foam Fotografiemuseum Amsterdam het project Musea in Gebaren op. In 2016 versterkte Nynke Feenstra het team. De afgelopen jaren hebben we vele organisaties mogen adviseren en ondersteunen in toegankelijkheid voor doven en slechthorenden, met name in de kunst & cultuursector. Via sociale media maakten we doven en slechthorenden enthousiast om te genieten van musea in hun eigen taal. In 2019 kwam Jos de Winde bij het team.

Inclusie komt van twee kanten en is op alle fronten in de samenleving van belang. Daarom is er besloten om uit te breiden naar en om te vormen tot een stichting. Per 1 september 2021 starten we met 3 nieuwe projecten: Familie in Gebaren, Identiteit in Gebaren en Gezond in Gebaren. Daarnaast hebben we ons videoteam uitgebreid, zodat we nog meer videoproducties in Nederlandse Gebarentaal kunnen realiseren.

Van harte welkom bij stichting IN Gebaren en op onze nieuwe website. Kijk gerust rond om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen!

Back To Top
Naar de inhoud springen