Ga naar hoofdinhoud

Taartrovers Thuis: bijzondere film en activiteiten voor kleine onderzoekers.
Kleine kinderen zijn grote onderzoekers. Ze gebruiken het liefste al hun zintuigen als ze op expeditie gaan. Ze zijn graag kijker, onderzoeker en maker tegelijk. Bij Taartrovers Thuis, een filmprogramma op de site van Taartrovers, kijk je mooie, korte films voor kinderen vanaf 2 jaar. Bij elke film kun je zelf iets maken of doen. Ga mee op onderzoek; kijk, maak en speel! Op taartrovers.nl vind je wel 15 afleveringen met heel veel speelplezier. Verschillende afleveringen zijn, in samenwerking met het videoteam van stichting In Gebaren, ook beschikbaar met NGT.

Meer dan films
Kunstzinnige films vormen de basis van alle programma’s van Taartrovers. Films die je met andere ogen laten kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Bij Taartrovers kijk je spannende, grappige en ontroerende films die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Film is het fundament, maar in de activiteiten van Taartrovers wordt film verbonden met beeldende kunst, vormgeving, natuur, eten, muziek en verhalen. Deze Nederlandse organisatie wil een inspirerende en kunstzinnige omgeving creëren waarbinnen kinderen op eigen wijze uiting kunnen geven aan gevoel, aan beelden en verhalen.

Leuk? Ga dan ook je eerste filmpje pakken
In de zomer gaat Taartrovers op tournee. Het Taartrovers Film Festival is er speciaal voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Omdat het vaak het eerste bezoek aan een filmtheater is, krijgen jonge bezoekers een hartelijk ontvangst, blijven de lichten zacht aan en staat het geluid zachter. Na de film kun je op onderzoek uit in het Lab. Hier vind je installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Speel met licht, maak een flipperkast of breng auto’s in beweging met stop motion. Ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Omdat er vaak weinig dialoog wordt gebruikt in de films van het Taartrovers Film Festival zijn deze ook heel geschikt voor iedereen doof, slechthorend of anderstalig is.

Back To Top
Naar de inhoud springen