Ga naar hoofdinhoud

Op 8 juni organiseren FODOK, Oorigineel en IN Gebaren een heel gezellig, avontuurlijk en boeiend Verhalenfestival. Dit jaar is het thema: Superhelden! Verwonder je en voel jezelf een echte superheld. Dit is jouw dag!

Het Verhalenfestival is bedoeld voor dove en slechthorende kinderen tot en met 12 jaar en hun familie. Het vorige Verhalenfestival was een enorm succes, dus een goede reden om het nogmaals te organiseren. Ben jij er (weer) bij?

Veel verschillende verhalen
Ken jij de avonturen van Aap? Heb jij Lotte en Max al een keer ontmoet? Ken jij het boek “Superhelden knuffelen niet”? Tijdens het Verhalenfestival kan jij je helemaal inleven in de wereld van jouw superheld. Een grote groep verhalenvertellers komt verhalen vertellen voor jong en oud. De verhalen worden verteld in de Nederlandse Gebarentaal of  Nederlands ondersteund met gebaren. Er zijn tolken aanwezig, dus niemand hoeft iets te missen.

Onze vertellers
Selena den Besten | Joep van Vlodrop | Bea Bouwmeester | Tony Bloem | Frida Beeke-van Opbroek | Theo Stoop | Peter Hagel | Laura Petiet | Suzanne van der Ploeg | Lisa Pieters | Corine den Besten | Linda Groenewegen

En er is nog veel meer!

Voorstelling van Ali Shafiee
Ali, dove acteur en docent drama, zal een leuke voorstelling geven in het thema.

 

Theater Lotte & Max: Bekende kinderliedjes met gebaren
En ook Lotte & Max komen langs. In een theatershow bomvol met kinderliedjes die jullie allemaal al kennen. Superleuk dus! Lotte & Max nemen jullie mee op reis door het bos, naar opa. Onderweg gebeurt er van alles en Lotte & Max zingen en gebaren alle liedjes. Komen jullie allemaal gezellig meezingen en -gebaren met Lotte & Max?

Knutselen
Samen met Oorigineel is er voor de kinderen van alles te knutselen. Wat we gaan maken, dat gaan we natuurlijk nog niet verklappen.

Goochelaar
Met kleine, persoonlijke en verbazingwekkende trucs breekt de goochelaar het ijs en verhoogt hij de sfeer op ons Verhalenfestival!

Gebarenspelletjes met IN Gebaren
Kom samen met je ouder/kind/vriendje je gebarenskills uplevelen met deze leuke spelletjes! Je creativiteit en visuele talent worden gekneed: met handvormenspelletjes, mimiek-oefeningen, localisaties, en nog veel meer. Na deze spelletjes loop je weg met een nieuwe dosis creativiteit en ervaring om thuis prachtige verhalen te kunnen vertellen!

Schminken
Word jij graag geschminkt? Ook dan kom je aan je trekken op het verhalenfestival. Jij kiest wat je mooi vindt; wij toveren jou om in een mooie prinses of superman. En heb je mooie verkleedkleren thuis? Trek ze vooral aan.

Locatie
Het Verhalenfestival wordt georganiseerd bij Theater de Kamers in Amersfoort. Het programma is zowel binnen in de verschillende kamers als buiten. Alle kamers zijn sfeervol ingericht. Het is een ideale omgeving voor het Verhalenfestival!

Op deze prachtige locatie is volop gelegenheid om een lekkere lunch of heerlijke tussendoortjes te kopen (alleen pinnen!). Het terras biedt volop gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen.

Kinderboerderij en natuurspeelplaats
Het theater grenst aan een kinderboerderij en een natuurspeelplaats, dus je kan gemakkelijk ook even samen een geitje gaan knuffelen of verkoeling zoeken onder de bomen.

Voor wie
Voor dove en slechthorende kinderen tot en met 12 jaar en hun familie.

Waar
Theater de Kamers
Wezeperberg 1
3825 DJ Amersfoort

Wanneer
Zaterdag 8 juni 2024 van 10.00 tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid
Het theater is gelegen in Amersfoort in de wijk Vathorst. Vathorst heeft een eigen station. Vanaf het station is het 2 kilometer wandelen naar Theater de Kamers.

Ook met de auto is het theater goed te bereiken. In de omgeving van het Theater zijn gratis parkeerplaatsen. Woon je in de buurt? Kom dan alsjeblieft op de fiets.

Prijs
Deelname aan deze dag is helemaal gratis. Op de dag zelf zullen we je de mogelijkheid bieden om een vrijwillige donatie te doen. Die bijdrage willen we graag gebruiken voor de volgende editie!

Aanmelden verplicht
Aanmelden is verplicht. Het helpt ons bij de programmering en de locatie kan ervoor zorgen dat zij voldoende eten en drinken inkopen. Heb je je aangemeld, maar ben je toch verhinderd? Laat het dan ook graag weten, dan kunnen we iemand anders blij maken!

Meer informatie
Heb je nog vragen over het Verhalenfestival? Neem dan contact op met ons op via verhalenfestival@gmail.com.

Laat je meevoeren met al die prachtige verhalen en geniet van nog véél meer!

Graag tot zaterdag 8 juni, wij hebben er zin in!

Het Verhalenfestival wordt mogelijk gemaakt door:
Vrienden van Effatha, fonds bzzzonder talent

LINK NAAR HET AANMELDFORMULIER

Back To Top
Ga naar de inhoud