Ga naar hoofdinhoud

Donderdag 1 december is Verzetsmuseum Amsterdam feestelijk heropend door Prinses Margriet.

De afgelopen jaren heeft het videoteam van IN Gebaren gewerkt aan vertalingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) van diverse tentoonstellingen in het Verzetsmuseum. Eerst werd het Juniormuseum volledig toegankelijk gemaakt in NGT. Daarna werd de (tijdelijke) tentoonstelling ‘Wees Moedig!’ over de Februaristaking vertaald. En nu is ook de gehele vaste collectie van het Verzetsmuseum te volgen in Nederlandse Gebarentaal. Dove en slechthorende bezoekers kunnen bij de kassa een tablet halen en hiermee de tour in NGT volgen. Op diverse grote schermen op de zaal kun je ge├»ntegreerd het verhaal in NGT bekijken. Met je tablet kan je via de gebareniconen op diverse plekken in het museum de volgende video afspelen.

Verzetsmuseum Amsterdam heeft hiermee de primeur: het is het allereerste museum in Nederland dat volledig toegankelijk te bezoeken is in Nederlandse Gebarentaal. Vanaf 2023 sluit het museum zich ook aan bij Musea in Gebaren en zal er dan ook de mogelijkheid zijn om een rondleiding in het museum te bezoeken met een dove museumgids.

Wij zijn heel trots en enthousiast dat we hieraan hebben mogen bijdragen. We willen graag Sandra ter Mijtelen hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren.

Plan gauw een bezoek aan het Verzetsmuseum Amsterdam om het indrukwekkende museum rustig in je eigen taal te bekijken!

Back To Top
Ga naar de inhoud