Ga naar hoofdinhoud

Videotour Huis van Wilhelmina in Nederlandse Gebarentaal

Op Paleis Het Loo kan je nu ook een videotour in Nederlandse Gebarentaal (NGT) volgen door de kamers van koningin Wilhelmina en haar familieleden. De NGT verteller Bea Bouwmeester, die zelf ook doof is, neemt je in de tour ‘Huis van Wilhelmina’ mee in het leven op een paleis in de 19e en 20e e eeuw van koningin Wilhelmina, als kind en als koningin. Deze videotour is de eerste in een reeks van drie tours die wordt vertaald naar NGT.

Paleis Het Loo biedt sinds dit jaar ook rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan door een dove museumgids, Mariek Lankhorst. De eerstvolgende rondleiding is op 29 juli om 13.00 uur in de paleistuinen. De NGT-tours en rondleidingen worden geproduceerd in samenwerking met stichting IN Gebaren.

De videotour in NGT is gratis te bekijken via de app van Paleis Het Loo. Deze is te downloaden via google play of in de apple store. Het is ook mogelijk om ter plekke een device te huren à € 2,50.

“Paleis Het Loo is voor iedereen, daarom willen we graag dat iedereen zich hier welkom voelt”, vertelt programmamaker Karlien Dijkstra. “De videotour en de rondleiding in NGT zijn belangrijke stappen in het toegankelijk maken van het verhaal van het paleis en de bewoners voor dove en slechthorende bezoekers.

Openingstijden en entree

Paleis Het Loo is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Op maandag van 13.00 – 17.00 uur. Tijdens vakanties en op feestdagen is Paleis Het Loo de hele maandag open.

Meer informatie (o.a. over toegankelijkheid) is te vinden op www.paleishetloo.nl.

Back To Top
Ga naar de inhoud