Ga naar hoofdinhoud

Afbeelding: Rietveld Schröderhuis (collectie Centraal Museum, Utrecht). Fotografie Stijn Poelstra.

Videotour in NGT

Het Rietveld Schröderhuis biedt vanaf 25 april hun videotour aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). De multimediatour is een gratis tour die met een link of QR-code via de telefoon bekeken kan worden. De digitale videotour is al beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Mandarijn en vanaf eind april dus ook in Nederlandse Gebarentaal. Deze tour in NGT is geproduceerd door stichting IN Gebaren. Het Rietveld Schröderhuis is daarmee het 8e museum in Nederland dat een videotour in NGT aanbiedt voor doven en slechthorenden.

De digitale videotour in NGT is op dit moment uitsluitend via je eigen telefoon te bekijken en niet via de apparaten die door het Rietveld Schröderhuis beschikbaar worden gesteld. Klik op deze link om de videotour in NGT te bekijken. Onder ‘change language’ in het hoofdmenu kun je kiezen voor ‘Nederlandse Gebarentaal’. De video’s worden ondersteund met Nederlandse ondertiteling.

Ook voor blinden en slechtzienden
Ook heeft het Rietveld Schröderhuis het museum toegankelijk gemaakt voor mensen die blind of slechtziend zijn: vanaf 8 mei zijn er tastrondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Onderdeel van deze rondleiding is een nieuwe voelmaquette van het beroemde Schröderhuis. Naast het aanraken van de ruimtes worden ook geluiden gebruikt om het verhaal van het huis tot leven te brengen. Een gids vertelt over het leven en werk van de architecten Gerrit Rietveld en Truus Schröder en er zijn audiofragmenten te horen.

Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum, Rietveld Schröderhuis en nijntje museum: “We streven ernaar om zoveel mogelijk bezoekers zich welkom te laten voelen in onze musea. Met dit speciale programma voor mensen met een auditieve of visuele beperking hopen we nog meer mensen kennis te laten maken met het Rietveld Schröderhuis.”

Openingstijden en entree

Het Rietveld Schröderhuis is open van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 16.00 uur. Het huis is uitsluitend te bezoeken met een vooraf geboekt ticket. Begeleiders en hulphonden zijn ook welkom en mogen gratis naar binnen. Meer informatie: www.rietveldschroderhuis.nl

Back To Top
Ga naar de inhoud