Ga naar hoofdinhoud

Familie in Gebaren creëert een plek voor families die hun kind tweetalig willen opvoeden. Voor zowel horende ouders van dove/slechthorende kinderen als voor dove ouders van (slecht)horende en dove kinderen. Opvoeden in Nederlandse Gebarentaal staat centraal. Hoe doe je dit? Waar loop je tegenaan? Wat zijn de mogelijkheden? Samen oefenen we in NGT vaardigheid en ontwikkelen we bewustzijn mbt. de taalontwikkeling van kinderen. Familie in Gebaren zet zich in voor bewustwording van het culturele perspectief op het doof-zijn. En ook voor het stimuleren van een sociaal-culturele identiteitsontwikkeling. Familie in Gebaren werkt samen met volwassen dove, slechthorende en CODA rolmodellen, zodat er ervaringen en kennis uitgewisseld kunnen worden en een brug kan worden geslagen naar de dovengemeenschap.

Met het Familie in Gebaren jaarprogramma volg je acht workshops waarin je alle kennis en tools leert om een tweetalige en bi-culturele opvoeding mee te kunnen geven aan jouw dove/slechthorende/horende kind. Het jaarprogramma is een combinatie van online lezingen (op donderdagavond van 19.30-21.30uur) en fysieke bijeenkomsten. De fysieke bijeenkomsten zijn gecombineerd met een activiteit van Oorigineel, zodat jouw kind(eren) ook een leuke dag heeft!

  • 7 oktober 19.30-21.30 Online lezing Dovencultuur en identiteit
  • 18 november 19.30-21.30 Online lezing Tweetalig opvoeden
  • 22 januari 9.30-12.30 Workshop Sociaal-emotionele ontwikkeling icm. Activiteit Oorigineel
  • 24 februari 19.30-21.30 Online lezing Dovengeschiedenis
  • 19 maart 9.30-12.30 Workshop Nederlandse Gebarentaal icm. Activiteit Oorigineel
  • 16 april 9.30-12.30 Workshop Dove en CODA rolmodellen icm. Activiteit Oorigineel
  • 12 mei 19.30-21.30 Online lezing Voorlezen in NGT
  • 19 juni 9.30-12.30 Workshop Uitdagingen in de opvoeding icm. Activiteit Oorigineel + feestelijke afsluitende borrel

Martine Wattel en Tascha Kruzdlo zijn de coördinatoren van Familie in Gebaren en zijn aanwezig bij elke lezing/workshop. De werkgroepleden van Familie in Gebaren bestaan uit zowel dove als horende ouders en dove/slechthorende volwassenen en denken mee over de inhoud van de workshops. De werkgroepleden zijn: Annemieke van Kampen, Ellen Nauta, Anna Schuurman, Rozemarijn Nieste, Maaike Ferf Jentink, Marieke Blom

De voertaal van de workshops is Nederlandse Gebarentaal. De gastsprekers zijn zowel doof als horend. Bij elke lezing en workshop zijn er tolken NGT aanwezig. Indien je een tolk NmG of een schrijftolk wenst, geef dit bij aanmelding bij ons door.

Kosten: €165,- voor alle workshops, inclusief handouts, opdrachten en oefenmateriaal. Inclusief benodigde tolken. Inclusief koffie + thee + versnaperingen op locatie. Inclusief feestelijke afsluitende borrel.

Voor een losse online lezing betaal je €20,- en voor de fysieke workshop betaal je €25,-. Hiermee bespaar je dus €15,- als je meedoet aan het jaarprogramma en dit in één keer betaalt.

Het jaarprogramma is exclusief het ouderweekend. Dit vindt plaats in juni/juli en is een verdiepende weekend waarmee we aan de slag gaan met allerlei oefeningen en ook kennis verwerven en uitwisselen via workshops en lezingen. Interesse in het ouderweekend? Kijk hier voor meer informatie: https://ingebaren.nl/workshop/ouderweekend-dove-horende-ouders/

"*" geeft vereiste velden aan

Ik ben....
Ik gebruik....
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top
Ga naar de inhoud